zaterdag 2 september 2017

Next level upcycling

Onze 'jassenkast' is al van zo lang ik mij kan herinneren véél te klein geweest. Hoewel ze toch een serieuze omvang heeft, groeiden er precies vanzelf extra jassen, sjaals en andere rommel in. Het was altijd een ware kunst om een jas te zoeken, te vinden én de kast terug toe te krijgen zonder dat al de rest de grond op lag.
En dat mislukte echt al-tijd! (...sorry, mama)

Hoewel ik nu al enkele maanden alleen woon, lagen er tot voor kort nog wat van mijn jassen bij mijn ouders thuis. Tot mijn mama besloot om korte metten te maken met de fameuze jassenkast.

Deze grote schoonmaak leverde wél een pareltje op en gigantisch veel ideeën. Ik kreeg namelijk één van de oude lederen jassen van mijn papa mee. Je kent het wel, zo een model uit de jaren stillekes toen het de mode was om veel te ruime kledij te dragen. Het enige voordeel daarvan: veel leder om te gebruiken!

Aangezien wij dames nooit teveel tassen kunnen hebben, koos ik voor een eenvoudige schoudertas. Niet te veel poespas want het leer zelf was al speciaal genoeg en mocht wel in de schijnwerpers staan. Door het vele dragen van de jas zijn er heel wat kleurschakeringen in het leder terug te vinden. Maar dat maakt het net origineel. Ik kreeg de voor- en achterkant niet in één stuk uit de verknipte jas, dus koos ik voor de 'lappendeken-look'. En wat mij betreft, zeker en vast geslaagd!

Ik kocht naalden speciaal voor leder en begon met een bang hartje te stikken (...voor alles een eerste keer). Mijn hartje was al snel gerust gesteld na de eerste steken. Leder is echt leuk om mee te werken.

Dus dames, zeg nooit 'nee' tegen een lederen vest die weg mag! Je kan er supertoffe dingen mee maken. Ik heb zelfs nog meer dan genoeg om nóg een tasje te maken.

En dan nog even dit: de naaicafé-avonden van Atelier Stikstof gaan vanaf 19 september weer van start in JH Zenith! Dames uit de regio Dendermonde, kom gerust eens piepen. Pak je naaiprojectje mee en kom gezellig mee stikken met anderen. Gratis en voor niets! Check zeker onze Facebook-pagina en geef ons een 👍


Liefs,
Ewa

👄

Geen opmerkingen:

Een reactie posten