maandag 16 oktober 2017

Over rollercoasters en ondeugende katten

Ik moet hier bij wijze van spreken bijna beginnen blazen om mijn blog van onder een dikke laag stof te halen. Het is meer dan een maand geleden dat ik nog iets postte...Shame on me! Maar ik heb zo wel mijn redenen. 

Afgelopen weken waren enkele heel intense, rollercoaster-gewijze weken. Diegenen die mij wat beter kennen weten dat ik al maanden solliciterend door het leven ging en voor de mensen die dit nooit echt hebben moeten doen: het vreet energie! Energie die ik anders zonder problemen in mijn naaien kwijt zou kunnen, werd nu volledig opgeslorpt door solliciteren. Van de ene afwijzing naar de andere, van het eerste gesprek naar het -erg hoopgevende- tweede gesprek om dan uiteindelijk 'te weinig ervaring' te hebben... Erg frustrerend en vermoeiend. En dus ook de voornaamste reden van mijn weinige naaien en bijgevolg weinig om over te bloggen. Ondertussen heb ik wel werk gevonden! Hoezee, hoezee! 

Bon, ik moet eigenlijk wel schrijven over het nieuwste kleedje dat ik maakte voor mijn zus haar verjaardag. Enkele maanden geleden maakte ik voor haar al een eerste kleed uit het boek '200 jurken' en ik recycleerde het reeds uitgeknipte patroon (lees: ik was liever lui dan moe om een ander patroon uit te werken). 

Hoe dan ook, het blijft een zalig patroontje. Het TiRaKiMe-patroon van toen verkorte ik tot TiRaMe
Ik koos voor een zalig tricotstofje dat iets dikker en dus winterproof is. En opnieuw: tricot = stretch = geen rits = luiheid (?). Een stof kiezen voor iemand anders is trouwens echt heel moeilijk maar ze viel wel meteen in de smaak. Omdat het een vrij hevige print is, heb ik het model zo eenvoudig mogelijk gehouden: V-hals, 3/4de mouwen met overslag en plooien in de rok. Less is more, toch? 
Drie weken geleden deden we aan gezinsuitbreiding en adopteerden een asielkatje, Marcel. Een ondeugend klein mormel dat alles gezien moet hebben waarmee je op dat moment bezig bent. En dus ook tijdens het maken van het kleedje werd ik vakkundig bijgestaan door die kleine deugeniet. Patroon: TiRaMe - boek: 200 Jurken
Stof: tricot - Nostex


➽ Morgen gaat er trouwens weer een gezellige editie door van mijn naaicafĂ© Atelier Stikstof in JH Zenith te Dendermonde. Allen daarheen! Bij interesse bekijk zeker eens de eventpagina op Facebook.


Liefs,
Ewa

đź’‹

Geen opmerkingen:

Een reactie posten