AteljeeWie?

Ik startte in 2012 met naaien, helemaal van nul! Na een korte (maar super nuttige) introductieles tijdens de aankoop van mijn naaimachine, ging ik aan de slag. Van het ene Youtubefilmpje naar het andere, van Pinterestpost naar Pinterestpost, uren en zelfs dagen bekeek ik blogs en andere praktische guidelines om zo met vallen en opstaan mijn draai te vinden in de wondere wereld van het naaien. En sindsdien ben ik volledig verslaafd (...met af en toe een periode waar ik even niet naar mijn geliefde Janome wil kijken, maar dit duurt meestal niet lang). 
Sinds enkele maanden prijkt er ook een Singer overlock naaimachine in mijn naaikamer. Tot nu toe is dit nog een echte haat-liefde verhouding waarbij ik hem soms gewoon uit het raam wil gooien...maar we werken aan onze relatie en uiteindelijk zal de liefde wel winnen 😏

AteljeePee is ontstaan toen ik in 2015 samen met mijn nicht haar trouwjurk maakte en op zoek waren naar een geschikte naam voor 'team trouwkleed'. Niet veel later is AteljeePee geboren: samenvoegsel van Atelier Pieters, maar dan catchy'er.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Onder de motto's 'alle begin is moeilijk' en 'trop is te veel ' plaats ik hier niet ál mijn naaisels natuurlijk, maar wel die waar ik stiekem trots op ben.

Hoesjes en tasjes

Op vraag van een vriendin maakte ik al enkele hoesjes voor haar zonnebrillen (ondertussen al meer dan twee want te véél zonnebrillen hebben bestaat niet natuurlijk).Ik was op slag verliefd als ik dit tasje zag! De tutorial is erg duidelijk en smaakt naar meer. Ideaal voor een cadeautje dus.
Nóg zo een leuk tasje met handige werkbeschrijving dat je hier kan terugvinden. Oneindig veel mogelijkheden om het te 'pimpen'. Ik gebruikte kurkleer, het oooh zo fantastische kurkleer, en bombardeer het meteen tot dé revelatie van 2017!


Om in de sfeer van kurkleer te blijven: dit leuke tasje lag geduldig te wachten op mijn zus onder de kerstboom afgelopen Kerst. Voor het patroon haalde ik deels mijn inspiratie op deze blog maar gaf het een eigen twist door de voorkant schuin te snijden en evenwijdig hiermee een hoekje kurkleer. Ik gebruikte ook voor de eerste keer gouddraad...en misschien wel de laatste keer! Een heel leuk effect op de zwarte stof maar on-ge-loof-lijk frustrerend (en dat allemaal voor mijn zus 😉)! Ondanks dat is het een zeer leuk projectje dat ik in de toekomst nog eens herwerk en in plaats van zwarte katoen, zwart kurkleer zal gebruiken (ondanks de vlieseline is het verschil in stof te groot waardoor het wat slapjes overkomt).

Ik maakte ook al enkele van deze leuke schoudertassen. Hiervoor hield ik wat inspiratie op Pinterest maar als het er op aankwam tekende ik zelf het patroon en koos ik zelf de afmetingen. Vooraan en binnenin maakte ik nog een extra zakje om het zoeken naar sleutels en dergelijke toch wat te vergemakkelijken 😉


Dameskledij

Wat doe je in godsnaam met meters en meters aan zwarte tule? Jep, inderdaad, een fameuze tulerok met onderrok en 4 lagen tule, op zijn plaats gehouden door een brede zwarte elastiek. In het knippen van de 8 halve cirkels kruipt wel wat tijd maar het is het zeker en vast waard! Ideetje komt van hier

Onlangs kocht ik een gouden geweven stof en al snel veranderde deze in een feestelijke trui met vleermuismouwen en open schouders. Ik nam het patroon over van één van mijn lievelingstruien en zette hem nog snel in elkaar op kerstavond.
Één van mijn meest gewaagde naaiprojecten tot nu toe is het trouwkleed van mijn nicht. Ze koos een vrij simpel, elegant kleedje dat een retro look kreeg door de petticoat eronder. De fronsende rok heb ik aangepast naar een 3/4de cirkelrok, wat veel mooier bij haar figuur paste. Enkele dagen voor de trouw brak wel wat paniek uit bij de gedachte dat op een trouw ie-de-reen naar het trouwkleed kijkt. Maaaar...het resultaat mag er zeker zijn.Babystuff 👶

Tot voor kort had ik nog niets baby-gerelateerd gemaakt, tot er plots kersverse ouders opdoken in mijn omgeving en er een heel nieuw onderdeel van naaien om de hoek lag te loeren. Babykleren en babyspullen maken: I like it! Hieronder kan je enkele creaties zien, zowel gepimpte rompertjes als zelf gemaakte kleertjes.Deze 'snuggler' maakte ik van een fleece dekentje en een katoentje. Het patroon kan je gratis en voor niets hier downloaden. Jammer dat baby's zo snel groeien en er misschien de volle vijf minuten van kunnen genieten 😉 Dit pakje vond ik op deze blog en maakte het in dit zalige dino stofje uit de Veritas. Vrij goed gelukt, ondanks het gepruts met de drukknopen (eerste keer zaten ze niet goed dus moest ik opnieuw beginnen met veel frustraties als gevolg).  


Dit frakske maakte ik als kerstcadeau voor het kleinste ukje van de familie Pieters! Met een hemels zacht tricot stofje als voering en een bordeaux ribfluweeltje als buitenstof kan hij de lente zeker en vast aan (patroon uit 'Het grote Singer naaiboek).


Mannenkledij

Mijn papa kreeg voor zijn vaderdag de allereerste mannentrui die ooit vanonder mijn machien is gerold. Een echt succes! Ik gebruikte het patroon van La maison Victor en heb er ondertussen al drie exemplaren van gemaakt. Ideaal om neopreen stof te gebruiken én superwarm!

Allerlei kleine naaisels

Slaapmasker (patroon uit 'Het grote Singer naaiboek')


Voor de allerkleinste telg van onze familie maakte ik speel-/decoratieve blokken met zijn naam op. De blokken zijn ongeveer 12 op 12 cm groot met letters in vilt. Ik gebruikte een grote zigzagsteek om deze vast te naaien wat een extra leuk effect geeft. 


Op vraag van mijn schoonzus maakte ik een nieuwe laptophoes voor haar nieuwe laptop. De afmetingen die ik doorkreeg waren 'grofweg' gemeten wat het extra spannend maakte 😉 Maaaaaar, haar laptop zit er lekker warm bij nu en past echt perfect! Everybody happy!

Ik waagde mij aan een omkeerbare boekcover voor een fotoboek. Ondanks enkele schoonheidsfoutjes toch deftig gelukt.

Om de koude te trotseren, maakte ik afgelopen winter een paar handschoenen voor mijzelf. Maar het duurde niet lang of ik zat al aan paar numero vijf! Dit imitatie schapenvelleke is suuuuuuperzacht en laat heel weinig koude door. Gouden tip: niet in de stof beginnen knippen als je net gestofzuigd hebt! Mijn kamer was herschapen tot een schapenstal 😂 Het patroontje heb ik zelf getekend en zal ik binnenkort eens op deze blog zwieren want dit is echt een cadeautopper voor kerst. 

Liefs,
Ewa

💋

2 opmerkingen:

  1. Tis eigenlijk jammer dat dit niet als blogpost zichtbaar is...die mannentruien (in drie kleuren al :)) en vooral: dat trouwkleed in het uitgebreid! En binnenkort mijn lang groen lentekleed? :p

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mja, ik kon niet van alles een blogpost maken natuurlijk. Maar je kleed krijgt er één, en 't zal een uitgebreid bericht zijn ;) Eerst nog afwerken!

      Verwijderen