vrijdag 23 juni 2017

Divasewing

Voor diegenen onder jullie die het niet zouden weten: mijn zus zit al vier jaar op het conservatorium in Gent waar ze de opleiding klassieke zang volgt. Haar eerste master rondde ze vorige week af met een dikke vette 18 op haar zangexamen (JA! Dat moét efkes gezegd worden want het is veel te zot om niet te zeggen!). Na vier jaar ken ik ondertussen wel al enkele van haar even grote diva vriendinnen...en dus ook Esther! Zij studeerde dit jaar af als master en vroeg mij om een 'zotte outfit' te maken voor haar zangexamen. En of hij zot geworden is! 

Ze wou graag een volledige (!) tule cirkelrok tot aan haar enkels 😲 De niet-naaiende stervelingen onder ons zullen hier misschien niet meteen van omver vallen maar diegenen die wél naaien weten meteen dat een volledige cirkelrok véél stof nodig heeft. Laat staan één die tot op de enkels komt. Én mijn tulerok heeft niet één, niet twee, niet drie maar VIER lagen tule! Ja, da's veel eh! 

Ik stuurde Esther dus met mijn berekening naar de Sleepstraat in Gent: "koop zéker 14 meter tule". Ondertussen kreeg ik een paniekaanvalleke dat het nog te weinig stof ging zijn. Maar uiteindelijk kwam ik slechts 40 onnozele centimeters te kort...

Daar lag hij dan in een hoekske in mijn rommelig naaikot: een gigantische zak tule. Het had wel iets weg van een wolk in een zak. Het is zo een project dat je in één keer moet afwerken of het gaat nooit lukken. Dus, praktisch zoals ik ben, koos ik de -tot dan toe- warmste dag van het jaar uit om efkes 14 meter tule te lijf te gaan 😵 Een drie uur durende workout is er niets tegen! Geloof mij. 


Ik knipte 8 halve cirkels uit en stikte ze aan elkaar om ze vervolgens alle 4 bovenaan vast te stikken. De onderrok maakte ik van een dun wit katoentje. Alles werd aan elkaar gezet met een dikke, witte elastiek. 




Het bovenaanzicht is best wel indrukwekkend...


Ik kon er jammer genoeg zelf niet bij zijn maar kreeg wel enkele mooie foto's van haar outfit en al zeg ik het zelf: het resultaat mag gezien worden! 😊 
Ziet ze shinen! 





Tule: Sleepstraat Gent
Witte elastiek: Veritas
Patroon rok: "op't goe gevoel" gelijk ze zeggen

Liefs, 
Ewa

💋

14 opmerkingen:

  1. 14 meter tule ... hahaha ... hoe vervoer je dat? Dat past niet in 1 tasje, denk ik. Maar het is een prachtige rok geworden!
    Groetjes,
    Martine van de DIY Diva

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In de grootste plastic zak die je je kan inbeelden :D indrukwekkend! En bedankt voor het compliment ;)

      Verwijderen
  2. Erg mooi geworden. Maar je hele kamer moet vol met tule hebben gelegen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, Nina!
      Mijn kamer was te klein, ik heb het in de living moeten knippen :) Wel tof om te maken.

      Verwijderen
  3. Oh my god!!! 14 m lang tule.
    Maar de rok is zo prachtig. Geen woorden voor

    BeantwoordenVerwijderen