dinsdag 11 april 2017

Kurkleer 2.0

Tijdens de kerstperiode rolde het ene na het andere cadeautje van onder mijn naaimachien: een babyjasje, 3 paar wanten, 2 feestoutfits, enzovoort.  "I was on a roll!" gelijk ze wel eens zeggen. Ik maakte in die periode (lees: de week van kerst zélf want niets zo leuk als deadlines op het nippertje moeten halen 😒) ook nog een tasje voor mijn zus. Deels geïnspireerd door deze tutorial, deels mijn eigen fantasie de vrije loop laten gaan. 

Ik werkte voor de eerste keer met kurkleer en combineerde het met zwart katoen. Het hele tasje zat echt supergoed in elkaar, alles was goed gemeten, alles werd gestreken, met héél véél geduld werd er metallic gouddraad gebruikt (dit geeft een supermooi effect op zwarte stof maar ik werd er soms echt zot van). Kortom, de perfectie zelve!

Maaaaaar... -ja hoor, daar komt hij dan- ik gebruikte een flut vlieselineke waardoor het een slap voddeke werd. Zonde! Gefrustreerd en vloekend op mijzelf móest ik het wel afgeven op kerst met de vermelding dat ik het 'misschien, ooit wel nekeer zou verbeteren'. Et voila, bij deze heb ik mij aan mijn woord gehouden! 



Dus Jana, aanschouw je geüpgrade tasje! 👌





De gouddraad liet ik deze keer achterwege...anders was ik nu nog bezig. Het zwarte katoentje verving ik door zwart kurkleer én ik verstevigde heel het boeltje met decovil light. BAM! De bronzen hengsels en magneetknop hergebruikte ik van een oud versleten neplederen tasje, als dat geen goed gedacht was.



De belangrijkste les die ik hieruit kan trekken om dit in de toekomst te vermijden? Juist ja, tassen en decovil zijn een droomkoppel en kunnen niet zonder elkaar! ❤


Stof: kurkleer - K-bas
Versteviging: decovil light - K-bas
Bronzen hengsels en magneetknop: upcycling van een oud tasje


Liefs, 
Ewa

💋

7 opmerkingen:

  1. Echt he!!! Keiblij mee, en twas al mooi daarvoor ma nu is het echt af! En der kan superveel in! Zalig cadeau!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Da's heel graag gedaan ;) ben er zelf stiekem heel trots op!

      Verwijderen
  2. Heel mooi ♡
    Ik gebruik ook meestal decovil light als ik tassen maak want ik heb graag stevige tassen want ik versleep daar de helft van mijn hebben en houden in 😂

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Da's de eerste keer dat ik Decovil gebruik maar zeker niet de laatste!

      Verwijderen