dinsdag 28 februari 2017

200 shirts...nog 198 te gaan!

Niet lang na mijn aankoop van het boek '200 jurken' mocht ook het vervolg '200 shirts' niet ontbreken in mijn naaiboekenkast. Ik was er al ettelijke keren voorbij gelopen in verschillende boekenwinkels en twijfelde enorm om het te kopen. Mijn innerlijke stemmetje dat zich afvroeg of ik het wel écht nodig had en of ik nog niet genoeg boeken had, viel uiteindelijk té veel in herhaling dus kocht ik het maar...om haar het zwijgen op te leggen natuurlijk. Ik heb dan ook echt geen zelfcontrole als het gaat over het aankopen van naaigerief! Dus bij deze prijkt ook het tweede boek van Evelien Cabie in mijn kast. Ikke blij! 

Na mijn 'sister sewing' avontuur zette ik resoluut mijzelf op de eerste plaats! En niet één maar twee shirts rolden er van onder mijn machien! Het witte shirt is een Nora model met V-rug en kapmouwen. Oorspronkelijk wou ik het als testversie laten doorgaan maar vind het best goed geslaagd en het witte stofje is heerlijk om te dragen. Ik had net te weinig stof om het voorpand in één keer uit te snijden dus zette ik er kleine lapjes stof aan maar zelfs dat stoort niet echt. De halslijn en de mouwen werkte ik af met een gouden paspel voor net dat tikkeltje extra en de combinatie wit en goud is altijd een goeie keuze. 

Het blauwe katoentje kocht ik drie jaar geleden eens bij De Stoffenkamer in Gent. Na zoveel jaar wachten had ik er eindelijk een bestemming voor gevonden! Opnieuw koos ik voor de Nora shirt en een V-rug (misschien zit mijn afkeer voor het tekenen van patronen hier ook wel voor iets tussen en op dat moment was ik liever lui dan moe 😉 ). In combinatie met de drie kwart mouwen en het Lei kraagje vind ik het meer dan geslaagd. De mouwen werkte ik af met zwarte biais en een kleine split. Ik had wat schrik voor het vallen van de stof aangezien katoen wat stugger is dan tricot, crêpe of voile, maar dat valt heel goed mee.

Ik waagde mij ook voor het eerst aan het zelf maken van biais band met het hulpstuk dat ik onlangs bestelde (in 4 groottes, ik koos voor 18 mm). Ik spiekte een beetje op deze blogtutorial waar de uitleg erg duidelijk is. Ik maakte meteen enkele meters, wat wel zijn tijd in beslag nam maar dat was snel vergeten bij het zien van mijn perfect rolletje biais band ❤ Hier wordt een mens toch gelukkig van, niet?!Liefs, 
Ewa

💋

2 opmerkingen:

  1. Leuke en mooi shirts! Het is dus een leuk boek. Ik twijfel om het boek te kopen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuke basispatronen alleszins :) En als je een maatje kleiner kiest kan je gerust tricot gebruiken!

      Verwijderen